Auto hack – Extra schadevrije jaren zonder lease- of eigen auto

,

De verzekering, buiten brandstof om, is vaak één van de grootste kostenposten van een auto. En naast dat de premie van een autoverzekering per aanbieder aardig kan verschillen, kun je daarnaast ook een flinke korting krijgen als je schadevrije jaren hebt. Deze kortingen kunnen, afhankelijk van het aantal jaren oplopen tot wel 80%. Je schadevrije jaren tellen mee van een eigen auto of lease auto. Maar wat als je nu geen eigen- of lease auto hebt gereden en dus 0 schadevrije jaren hebt. Dan is er nog één kans als je wel in een zakelijke pool auto rijd.

Neem 1x per jaar eens contact op met je verzekeringsagent om te kijken of er wijzigingen zijn doorgevoerd of dat het ergens goedkoper kan.

180FO.nl

Tijdens een gesprek met een medewerker van mijn autoverzekering om te kijken of ik ergens kon besparen, vertelde ik dat ik wel al 3 jaar in een pool auto van de zaak gereden heb. Pool-auto’s zijn auto’s die de werkgever leaset van de leasemaatschappij en die door wisselende werknemers alleen worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Aangezien ik de afgelopen drie jaar de voornaamste bestuurder van de auto was, kan dit als schadevrije jaren mee tellen.

Werkgeversverklaring schadevrije jaren

Je kunt bij je werkgever een werkgeversverklaring schadevrije jaren opvragen en deze indienen bij je verzekering, waardoor je korting krijgt op je auto verzekering. Geef aan dat je met deze verklaring waarschijnlijk korting kan krijgen op je eigen autoverzekering. Een goeie HR medewerker wil je natuurlijk graag helpen.

Een pool auto kan je nog extra schadevrije jaren opleveren
Hoe krijg je meer schadevrije jaren zonder eigen auto of zonder lease auto.

Wat staat er in een werkgeversverklaring schadevrije jaren?

De werkgeversverklaring schadevrije jaren moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit zijn de voorwaarden en ik geloof dat deze bij de meeste verzekeringsmaatschappijen gelijk is:

  • De gegevens van de auto, zoals het kenteken
  • De verzekeringsnemer en polisnummer
  • Wie de regelmatige bestuurder was van de auto
  • Welke periode de regelmatige bestuurder schadevrij heeft gereden
  • De verklaring moet afgedrukt worden op briefpapier van de werkgever
  • Moet voorzien zijn van een datum
  • En moet ondertekend zijn door iemand die bevoegd is om te tekenen

Indienen bij je verzekeringsmaatschappij

Vaak kun je tijdens het aanvragen van je verzekering ook aangeven hoeveel schadevrije jaren je hebt, maar kom je hier, net als ik, achter terwijl je al een auto hebt kun je het ook tussendoor aanvragen. Als je niet precies kunt vinden hoe je de verklaring kunt opsturen, neem dan even telefonisch contact op met je verzekeringsmaatschappij om te vragen hoe je de verklaring kan toesturen.

Toepassing

Of je deze hack kan toepassen hangt af of je überhaupt gebruik maakt van een pool auto op je werk en of jouw verzekeringsmaatschappij ook schadevrije jaren toepast aan de hand van een werkgeversverklaring schadevrije jaren. Je zult dus even contact op moeten nemen met je verzekeringsmaatschappij.

Deze auto-hack heeft ons €180 euro FO geld opgeleverd dit jaar en ik hoop dat jij er ook iets uit kan halen. Alle kleine beetjes helpen.

En als je toch al bezig bent met korting op je autoverzekering of als je nu geen pool auto rijdt of je verzekering werkt niet mee, neem dan even de tijd om te kijken of je goedkoper uit bent met een andere verzekeringsmaatschappij. Het kan zomaar weer een paar tientjes in de maand schelen. Zelf maak ik gebruik van Independer.nl en heb in de jaren daardoor al aardig wat bespaard via hun.

Heb jij nog andere tips voor de auto verzekering, laat dan zeker een berichtje achter. Op naar de volgende stap naar FO!


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.