Deck.nl review – logica en besparen

,

Eén van de eerste stappen die ik nam toen we begonnen aan onze FO reis was het in kaart brengen van onze vaste lasten kijken waar we deze lasten konden verlagen en optimaliseren. Via de ChooseFI Netherlands community werd ik enige tijd geleden geattendeerd op een speler op de markt die het allemaal even wat slimmer wilt doen dan de andere verzekeringsmaatschappijen. Ik heb me aangemeld en wil graag met jullie delen hoe ik dit heb ervaren. Bij deze mijn review van Deck.nl

Verzekeringen zijn, na woonlasten, vaak de grootste kostenpost voor een gezin. Denk aan je zorgverzekering, auto verzekering, aansprakelijkheid, inboedel, opstal, reisverzekering, etc. Alles bij elkaar opgeteld neemt dat een groot stuk van de taart weg elke maand. Geld wat we liever voor andere dingen gebruiken, zoals sparen, beleggen of een keer wat leuks doen. Als we op één van deze verzekeringen zouden kunnen besparen met dezelfde kwaliteit en garanties en het kost je enkele klikken, waarom zou je dat niet doen? Daarom mijn ervaring met het overstappen naar deck.nl om te verzekeren in FO Style

De filosofie van deck.nl

De hele filosofie van Deck.nl en de totaal andere aanpak tegenover de traditionele verzekeringsmaatschappijen spreekt mij enorm aan.

Bij Deck belonen we de ‘smart ones’, fatsoenlijke mensen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor kleine pech. De verspilling die wij uit verzekeren halen, geven wij graag terug aan jou middels een scherpe premie.

Deck.nl Filosofie

Eén van de FO pilaren is het opzetten van je noodfonds. Aangezien de meeste dit noodfonds als één van de eerste dingen opbouwen als ze uit de schulden willen komen of starten met hun FO reis, past deze filosofie in mijn ogen enorm bij de FO Community.

Neem zelf verantwoordelijkheid voor kleine schades (Onder de €1000,-, €750,- of €500,-) en klop pas aan bij de verzekeraar als het om serieuze schades gaat. Al die kleine schadeclaims kosten verzekeringsmaatschappijen heel veel geld.

Een verzekeringsmaatschappij gaat pas fraude onderzoek doen bij een van te voren bepaald minimum bedrag, anders zouden de kosten hoger zijn dan het te vergoeden object. Dat minimale bedrag kan varieren tussen €500 en €1000,-. Zo’n minimum geld bedrag werkt wel fraude voor kleinere bedragen in de hand. “Steekproeven vangen een deel daarvan op, maar het kost veel inspanning voor een relatief klein bedrag.” bron: nrc.nl.

En daar komt de filosofie van deck bij om de hoek kijken. Als jij als verzekeringnemer deze relatief kleine schades (onder de €1000,-, €750,-) voor jezelf neemt scheelt dat de maatschappij enorm veel geld en kan dit op deze manier teruggeven aan haar klanten door middel van een scherpere premie. Logisch dus!

Pas jij wel bij Deck.nl?

Deck.nl wil weten of jij wel dezelfde filosofie hebt als zij. Heb je dat niet, dan passen jullie niet echt bij elkaar. Voordat je überhaupt je toekomstige premie kunt berekenen, krijg je eerst een paar stellingen te zien en kun je aangeven of je het eens of niet eens bent en daardoor laat zien dat je past bij de Deck filosofie. In mijn ogen een slimme zet. Dus beantwoord de vragen en je ziet gelijk of jullie bij elkaar passen. (Gelukkig, wij waren een match haha)

Klik hier om te kijken of jij dezelfde mentaliteit hebt als deck.nl (Affiliate linkje)

Pas jij bij Deck?

Beantwoord de vragen en kijk of jij ook binnen de cultuur van Deck past.

Voorbeeld van de stellingen van het deck deurbeleid

Welke verzekeringen sluit je af bij Deck.nl

Bij Deck kun je alleen een Royale All in One verzekering afsluiten welke vallen onder de volgende 3 principes:

 • Alleen voor grote pech (je zorgt zelf voor de kleine fuckups).
 • Alle losse verzekeringen worden vervangen door 1 persoonlijke premie op maat. Alles onder 1 dak.
 • Deck herstelt de schade. Zij maken geen geld over, maar zorgen voor het herstel van de schade. Dat scheelt jou werk, voorkomt fraude en de premie blijft hierdoor laag.

Bij Deck kun je ook terecht voor auto, brommer en motor verzekeringen, maar mijn autoverzekering kwam een stuk voordeliger uit bij een andere verzekeraar. Je kunt het altijd tijdens de 4de stap (verderop in deze blog) de premie voor een voertuigenverzekering berekenen.

Hoe zit het met risico dekking?

Mijn eerste gedachte was; Weer een nieuw verzekeringsmaatschappijtje. Die zijn bij de eerste de beste grote claim failliet. Maar toen ik even verder ging kijken dan mijn neus lang is bleek dat Nationale Nederlanden en Unigarant de risicodragers zijn en garant staan voor eventuele uitbetalingen. Mij zegt dat genoeg op dit moment.

Premie berekenen was simpel

Nadat je “bewezen” hebt dat je dezelfde mentaliteit hebt als deck.nl kun je beginnen met het berekenen van je premie.

De stappen zijn heel simpel:

Stap 1: Vul je naam, geboortedatum en je gezinssamenstelling in en druk op verder.

Deck premie berekenen stap 1

Stap 2 Vul wat gegevens van je huis in en klik wederom op Verder.

Deck premie berekenen stap 2

Stap 3 Kijk wat je per maand gaat betalen. Onderaan kun je spelen met je eigen risico. Je kunt kiezen tussen €500,-, €750,- en €1000,- eigen risico. Speel er eens mee, dan kun je zien wat het verschil in premie is. Zodra je het eigen risico wijzigt wordt direct de nieuwe premie berekend.

Let op, onderstaande prijsindicatie is een voorbeeld. Jouw premie wordt berekend volledig op jouw situatie. Dit kan hoger of lager zijn dan dit bedrag.

Deck premie berekenen stap 3

Zelf hebben we gekozen voor een eigen risico van €1000,- wat toch weer wat euro’s in de maand scheelt.

Stap 4 Klik op de knop Sluit nu af om je direct aan te melden. Na het aanmelden wordt je gevraagd om een overzicht te geven bij welke verzekeraars je nu zit en dan gaat Deck aan de gang om je opzeggingen voor te bereiden. Super simpel.

Wil je het allemaal nog even doorlezen, dan kan je de offerte naar je laten toesturen via email.

Het opzegproces

Wat ik persoonlijk erg prettig vond aan het opzeg proces is dat zij de brieven klaarmaken met al je gegevens en via de email worden de opzeggingen verstuurd naar je verzekeraars. Nog mooier, vond ik, is dat je in de CC gezet wordt, dus je ziet ook wat en op welke manier de opzegging wordt opgepakt. Ik werd door 1 of 2 van mijn huidige verzekeringen gebeld om de opzegging te bevestigen. Dat was alles. 1 augustus is onze nieuwe verzekering ingegaan. Ik wilde even wachten met het schrijven van deze Deck.nl review, zodat ik ook zeker weet dat alles goed gaat.

Mijn Deck portal

Zodra je verzekering actief is krijg je toegang tot mijn Deck. In mijn deck krijg je een heel simpel overzicht van je verzekeringen. Met 1 druk op de knop heb je je polisdocumenten, zie je wat voor verzekeringen je hebt en voor hoeveel je verzekerd bent en wat je eigen risico is.

Schade Claimen

Gelukkig heb ik nog geen schade gehad en ook nog niet hoeven aanmelden dus. Wel even gekeken hoe dat moet en het is super simpel. Je kunt op 3 manieren schade melden.

 1. Bellen met een Nederlands telefoonnummer.
 2. Mailtje sturen
 3. Whatsapp berichtje sturen (mijn persoonlijke favoriet)

Conclusie

Zelf gaan we aanzienlijk besparen. Verzekeringen als inboedel, opstal, reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekeringen gaan over het algemeen niet over heel veel geld, maar we gaan toch €10,- per maand minder betalen.. Hierdoor besparen we €120,- op jaarbasis en wanneer we dan over 15 jaar aankomen op de bestemming van onze FO reis hebben we €2883,- extra. Kleine moeite dus voor een interessant resultaat.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze Deck.nl review. Mocht je er nog vragen over hebben, laat gerust een berichtje achter en als ik het kan zal ik het beantwoorden.

Kijk zelf eens bij Deck.nl (Affiliate linkje) of je door het deurbeleid van Deck (Nog een affiliate linkje) komt en hoeveel je nieuwe premie wordt.

4 antwoorden
  • 180FO
   180FO zegt:

   Inderdaad interessant. Dat vind ik ook.
   Ze zijn steeds de verzekeringen aan het finetunen, zodat je qua verzekeringen steeds meer optie keuze krijgt, dus hou het in de gaten.

   Je kunt altijd nu al beginnen met besparen en eventueel later, als zij de voorwaarde een keer aanpassen, die dekking laten vallen. Dan kun je nu in ieder geval al van die prijs genieten en straks zelfs nog minder betalen.

   Beantwoorden
 1. Bob
  Bob zegt:

  Goedemiddag. We hebben geluisterd naar klanten en gebruikers op deck.nl. De reisverzekering is inmiddels optioneel. Overigens zijn de extra premie euro’s van een reisverzekering in ons pakket heel laag. Gr Bob van team Deck

  Beantwoorden
 2. Bob Stehmann
  Bob Stehmann zegt:

  Hallo, we luisteren naar bezoekers op deck.nl en onze klanten. De reisverzekering is nu niet meer verplicht in ons pakket. Het heeft veel voordelen om wel de reisverzekering te nemen. Mocht je, zeker in deze tijd, veel thuis blijven, dan kan je ook een Deckje sluiten zonder reisverzekering. Groet Bob van team Deck

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.