Iedereen is anders. Normen, waarden, prioriteiten en levensdoelen zijn voor iedereen verschillend. Gevormd vanaf je geboorte tot nu door de mensen die dicht bij je staan en die mensen zijn voor iedereen ook weer anders. Zo zal ook, voor de meesten die financiële onafhankelijkheid willen behalen, de reden hiervoor anders zijn. Er zijn echter 3 overeenkomsten tussen al die verschillende mensen. Drie overeenkomsten die als een rode draad door het leven van deze mensen lopen. De 3 eigenschappen die je FO superkrachten geven. In dit artikel heb ik het over de eerste eigenschap: De kracht om je beperkende overtuigingen uit te dagen en de wereld anders te zien dan anderen.

Lees meer
Steen voor steen

Vanuit het niets een doel stellen als Financiële Onafhankelijk en verwachten dat je dit binnen een jaar of twee voor elkaar hebt is voor misschien een handvol mensen weggelegd. Zoals degene die mijn blog wel eerder hebben gelezen heb ik mijn financieel onafhankelijkheidsdoel op 15 jaar gezet. Ik heb in een eerdere blog globaal uitgerekend hoeveel ik nodig zou hebben om financieel onafhankelijk te zijn en om heel eerlijk te zijn heb ik zoals onze huidige situatie eruit ziet, geen flauw idee hoe ik dit zou moeten bereiken. Ik heb natuurlijk wel wat ideeën, maar niet een exact plan. En om eerlijk te vind ik het ook helemaal niet belangrijk om precies te weten HOE we dit doel gaan bereiken.

Lees meer
Omring je met mensen die al zijn waar jij heen wilt

Dat klinkt misschien raar ‘omring je met mensen die net een stap verder zijn dan waar jij wil zijn’, maar als je er over nadenkt is dat zo gek nog niet. Jouw kijk op het leven bestaat uit een combinatie van je gedachten, je gevoelens en je acties op het gebied van jouw leven en het grootste gedeelte hiervan is beïnvloed door de mensen die het dichtst bij je staan.

Lees meer