Leuk natuurlijk zoveel mogelijk sparen om zonder zorgen en misschien wel eerder te stoppen met werken, maar dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoeveel je bij elkaar moet sparen. Ik weet nog dat ik jong was en dacht als ik nu een miljoen op de bank heb staan, kan ik wel van de rente leven. Die droom gaf ik op dat moment op, want hoe ging ik aan 1 miljoen komen? Nu bijna zo’n 25 jaar later kom ik de FO community tegen en wordt mij verteld dat het wel kan en zelfs hoe je je FO bedrag kunt uitrekenen.

Lees verder
180FO - Status update na 4 maanden

Na 4 maanden geleden onze weg naar FO te zijn begonnen en ik terugkijk naar de financiële situatie waar we in maart 2019 in zaten (inkomen, uitgaven en spaarratio) was het eigenlijk best triest gesteld. In de eerste 4 maanden na de start van onze reis naar FO hebben we al best wat stappen gezet en zijn we best trots op de resultaten tot nu toe. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de basis is gelegd. In dit artikel geef ik je een overzicht van onze financiele situatie van de start en van de situatie na 4 maanden.

Lees meer

We willen tijdens onze reis naar Financiële Onafhankelijkheid zo nu en dan er ook wel eens tussenuit. Normaal keek ik niet zo nauw en boekte ik iets als ik het leuk vond zonder ook maar even verder te kijken. Sinds we onze reis naar FO zijn begonnen is dit het eerste FO tripje die we hebben gedaan. In deze post laat ik je zien hoe we ons tripje hebben geplant en wat de kosten waren. Ik moet toegeven dat we niet volledig FO hebben gehandeld en onze volgende trip gaan we hier zeker nog verbetering in brengen.

Lees meer