De eerste keer dat ik de uitdrukking “betaal jezelf eerst” hoorde begreep ik het eerlijk gezegd niet. Maar toen ik erover na ging denken klonk het allemaal best wel logisch. Maar wat betekent het eigenlijk om jezelf eerst te betalen?

Lees meer

Voordat je je reis naar Financiële Onafhankelijkheid kunt beginnen is het noodzakelijk dat je geen lopende schulden hebt. Er zijn verschillende strategieën te vinden om zo snel mogelijk uit de schulden te komen, maar toch wel de meest bekende is de schulden sneeuwbal strategie en de schulden lawine strategie. In deze post laat ik zien wat het verschil tussen beide strategieën is en kun jij bepalen welke strategie je kunt gaan volgen.

Lees meer

Schulden zijn voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Het is tegenwoordig ook zo makkelijk een lening af te sluiten voor het kopen van een auto, scooter, telefoon of een nieuwe televisie. Voor je het weet ben je alleen nog maar aan het werk voor het afbetalen van je schulden. Helaas zijn er veel mensen die nooit van huis uit meegekregen hebben hoe geld nu eigenlijk werkt en dat je leningen zoveel mogelijk moet vermijden. Wil je beginnen aan je reis naar Financiële Onafhankelijkheid dan zul je eerst van je schulden af moeten komen. In deze blog laat ik je zien hoe je in 6 stappen je schulden snel kan aflossen.

Lees meer

Ken je de uitdrukking “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!”? In mijn ogen kun je beter gek doen dan normaal en deze uitdrukking zal je ook nooit uit mijn mond horen komen. Met deze uitdrukking blokkeer je namelijk iemand’s zijn. Iedereen is wel een beetje gek, maar omdat gek niet “normaal” is en er van je verwacht wordt dat je “normaal” doet, vraag je dus eigenlijk aan iemand zich anders voor te doen dan ze zijn.

Lees meer
Minder hypotheek rente door het verlagen van de risico opslag

De afgelopen 5 jaar hebben we de vraag naar woningen zien stijgen. De huizenprijzen reageren daar natuurlijk op en stijgen mee. De verwachting voor 2019 is dat de huizenprijzen blijven stijgen. Niet zo snel meer, maar er is nog steeds een stijgende lijn. Goed voor je netto waarde, echter om onze spaarratio te verhogen willen we onze kosten reduceren. Lees hoe ik door deze woon-hack een stuk minder hypotheekrente ga betalen en hoe ik dat heb gedaan. Door een tip van mijn assurantie adviseuse kwam ik erachter dat ik bij mijn huidige bank tot maximaal 0,60% minder rente kan betalen (Work In Progress). Dat is een serieus verschil en voor mij zeker waard om naar te kijken.

Lees meer