Voordat je je reis naar Financiële Onafhankelijkheid kunt beginnen is het noodzakelijk dat je geen lopende schulden hebt. Er zijn verschillende strategieën te vinden om zo snel mogelijk uit de schulden te komen, maar toch wel de meest bekende is de schulden sneeuwbal strategie en de schulden lawine strategie. In deze post laat ik zien wat het verschil tussen beide strategieën is en kun jij bepalen welke strategie je kunt gaan volgen.

Lees meer

Schulden zijn voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Het is tegenwoordig ook zo makkelijk een lening af te sluiten voor het kopen van een auto, scooter, telefoon of een nieuwe televisie. Voor je het weet ben je alleen nog maar aan het werk voor het afbetalen van je schulden. Helaas zijn er veel mensen die nooit van huis uit meegekregen hebben hoe geld nu eigenlijk werkt en dat je leningen zoveel mogelijk moet vermijden. Wil je beginnen aan je reis naar Financiële Onafhankelijkheid dan zul je eerst van je schulden af moeten komen. In deze blog laat ik je zien hoe je in 6 stappen je schulden snel kan aflossen.

Lees meer
Voor wie is financiële onafhankelijkheid en 180fo.nl

Financiële Onafhankelijkheid krijgt steeds meer aandacht en steeds meer mensen sluiten zich aan bij de FO community. Het grappige is dat ik ongeveer 12 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met financiële onafhankelijkheid en hier op mijn manier ook mee bezig ben geweest. Maar pas sinds een paar maanden ben ik via Mevrouw 180FO in aanraking met de hele community die erbij hoort. Zoveel informatie en zoveel leuke mensen die het ook leuk vinden om hun kennis te delen. Daar is 180FO mee begonnen voor mij. In dit artikel leg ik uit voor wie Financiële Onafhankelijkheid is en beantwoord ik een aantal veel gestelde vragen.

Lees meer
Waarom financiele onafhankelijkheid

Het antwoord op de vraag waarom je zou kiezen voor Financiële Onafhankelijkheid (FO) is voor iedereen anders. Het enige wat ik in dit artikel kan bijdragen is mijn filosofie over FO. De filosofie die ik op dit moment voor mezelf gevormd heb is een verzameling van alle lessen die ik heb geleerd door het lezen van boeken, luisteren van podcasts, bekijken van fimpjes op Youtube over Financiële Onafhankelijkheid en het volgen van diverse seminars.

Lees meer

Dus je hebt de keuze gemaakt je reis te beginnen naar Financiële Onafhankelijkheid (FO)! Gefeliciteerd! Maar waar moet je nou beginnen? In dit artikel loop ik met je door de pilaren van FO.

Lees meer