Ons eerste FO tripje

We willen tijdens onze reis naar Financiële Onafhankelijkheid zo nu en dan er ook wel eens tussenuit. Normaal keek ik niet zo nauw en boekte ik iets als ik het leuk vond zonder ook maar even verder te kijken. Sinds we onze reis naar FO zijn begonnen is dit het eerste FO tripje die we hebben gedaan. In deze post laat ik je zien hoe we ons tripje hebben geplant en wat de kosten waren. Ik moet toegeven dat we niet volledig FO hebben gehandeld en onze volgende trip gaan we hier zeker nog verbetering in brengen.

Allebei 2 dagen vrij, dat vraagt om er even twee dagen tussenuit te gaan. Het idee: Één van de dierentuinen in Nederland, een overnachting en de volgende dag lekker relaxed een stad bezoeken en wat winkelen. We hebben van huis uit broodjes meegenomen en wat lekkers, zodat we niet onderweg bij de benzinepomp eten en drinken hoeven te kopen, want daar betaal je de hoofdprijs.

Vrijdag – Safaripark Beekse Bergen

Zelf heb ik altijd al eens naar Safaripark Beekse Bergen willen gaan. Mevrouw 180FO vond dat een goed idee, dus ben ik eens gaan kijken voor kaartjes. Eerst kijken op de site van Safaripark Beekse Bergen voor de prijzen. Dagkaart aan de kassa €26,- PP. Dagkaart online €24,- PP. Simpele keuze, online bestellen, maar eerst nog even kijken of we ergens korting kunnen krijgen.

Ik ben nooit zo van het abonnementen afsluiten als je het niet nodig hebt, maar aangezien wij een oudere auto hebben koos ik toch om lid te worden van de ANWB. Lid zijn van de ANWB is niet alleen handig als je met pech langs de weg komt te staan. Als lid van de ANWB krijg je ook nog eens korting op toegang tot heel veel pretparken, dierentuinen en andere uitjes.

Op de website van de ANWB vond ik een leuke aanbieding: Kaartjes voor Safaripark Beekse Bergen voor €19,50 per stuk. Meteen 2 gekocht en €13,- bespaart. We hebben wel daar iets gegeten voor €10,-

We hebben enorm geluk gehad met het weer, want de voorspellingen waren iets regenachtiger. We hebben eigenlijk de hele dag mooi weer gehad, totdat we terug naar de auto liepen om met de auto door het park te gaan rijden. Nog geen 5 minuten nadat we waren ingestapt begon het te regenen. Enorm jammer, want door de regen konden we de dieren in het park niet zo goed zien. Toch hebben we enorm genoten en raden we het Safari Park Beekse Bergen aan iedereen aan. (Wel je kaartjes met korting kopen natuurlijk).


Bezoek

Safaripark Beekse Bergen

Aan de deur €26,-, Online €24,- en via de ANWB €19,50.
Besparing: 2x €26 – 2x 19,50 = €13,-

Air BNB in plaats van een hotel

Een hotel is in veel gevallen leuk en je kunt er makkelijk een ontbijt bij nemen. Lekker makkelijk, lekker comfortabel en hoeft niet heel duur te zijn. Het goedkoopste hotel wat ik vond op dat moment op die plek was €58,- exclusief ontbijt. Via AirBnB vond ik een kamer nog geen 6 minuten rijden van het centrum van Eindhoven en gratis parkeren voor de deur van het appartement voor maar €35,-.

En nog mooier; Mohamed, de eigenaar van het appartement, is ook de eigenaar van het Marokkaanse restaurant waar het appartement boven ligt. We hebben dus lekker gegeten bij Marokkaans restaurant Chomicha voor €49,75. We zijn wel eens duurder uit eten geweest. Mocht je dus in Eindhoven een Airbnb zoeken, dan raden wij zeker aan om naar de appartementen van Mohamed te kijken.

Na het eten zijn we nog even gaan wandelen en hebben we een kop koffie gedronken met een gebakje erbij voor €10,-. Alhoewel het gebakje heerlijk was, hadden we achteraf gezien in het appartement gratis koffie kunnen drinken, want er stond een koffie apparaat waar we gewoon gebruik van konden maken. Les voor de volgende keer.


Kamers en/of appartementen huren

AirBnB

Airbnb is een online platform voor wereldwijde reservering en verhuur van particuliere accommodaties. Verhuurders kunnen hun huis of appartement als bijverdienste verhuren aan mensen die zoeken naar een onderkomen ver weg van het massatoerisme.

Eindhoven centrum

’s Morgens zijn we even gaan winkelen in Eindhoven en hebben we daar een klein ontbijtje gedaan samen €9,50,-. Het was ongeveer 6 minuten rijden vanaf de Airbnb. Mohamed had ons uitgelegd waar we gratis konden parkeren, maar was alweer helemaal vergeten waar dit was. We hebben €6,- betaald voor het parkeren. Als ik een beetje had opgelet had ik €6,- kunnen besparen, maar goed. Het is niet anders. We hebben nog wat kleding gekocht, wat binnen ons kleding budget paste en niet van het “vakantie” budget af ging. En daarna, op naar het Pre Historisch Dorp.

Het Prehistorisch dorp

Toen ik ging kijken waar we heen wilde dit weekend en het appartement in Eindhoven had gevonden ben ik op zoek gegaan naar wat we in Eindhoven konden doen. Ik kwam tijdens mijn zoektocht uit bij het Prehistorisch Dorp.

Ondanks dat het Prehistorisch dorp wel op de ANWB site stond waren er helaas geen tickets met korting beschikbaar. Ik heb nog even geGoogled, maar kon niks vinden. Op de website van het prehistorisch dorp heb ik toch de tickets besteld aangezien ze €9,75 pp waren vond ik het nog wel mee vallen. Let wel op, als je parkeert naast het dorp op de parkeerplaats van de verkeersschool, moet je een uitrij kaart van €5,- kopen. Dat hoorde we pas toen we hadden geparkeerd en het dorp binnen liepen :(. Wees gewaarschuwd.

Helaas was het weer wat minder geworden. Veel wind en af en toe wat gemiezer. Ik denk dat we mede door het weer niet zo heel erg enthousiast waren en op tijd weer vertrokken.

Toch zouden we allebei het prehistorisch dorp aanraden als je iets met de prehistorie hebt en kinderen zullen het helemaal geweldig vinden. Er zijn diverse demonstraties, waaronder een zwaard vecht demonstratie in verhaal vorm. Het zat allemaal goed in elkaar en we kregen een goed beeld van hoe ze in die tijd leefden. Misschien komen we nog wel een keer terug met mooi weer als we in de buurt zijn.

Museum

PreHistorisch Dorp

Prehistorisch dorp logo

Beleef de geschiedenis: reis 15.000 jaar in 1 dag! Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel en steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ontmoet bewoners in eeuwenoude hoeves en boerderijen. Doe mee aan historische spelletjes, maak Oerselfies en ontdek de tijdkisten!

Op weg naar huis

Aangezien we allebei ook best wel rozig waren geworden van het weer en de hele dag buiten zijn besloten we op tijd naar huis te gaan. We hadden ook best wat honger gekregen en konden ons niet weerhouden om bij de MacDonalds langs te gaan om wat te eten.

Ik had nog wel via de MacDonalds app een kortingscoupon gekregen waar we gebruik van wilde maken, maar ik kreeg het via de bestel zuil niet voor elkaar die kortingscode toe te voegen. Helaas dus de volle mep betaald €18,-.

Thuis aangekomen hebben we nog even getankt en waren we €25,- voor een tank LPG kwijt. Het openbaar vervoer had ons naast veel meer tijd, ook veel meer geld gekost. (Van Alkmaar naar Beekse Bergen, van Beekse Bergen naar het Appartement in Eindhoven, vanaf het appartement naar het centrum en van daar naar het Prehistorisch dorp en weer terug naar huis. Ik geloof dat we dan allebei gillend gek waren geworden.

Kosten op een rij:

 • Tickets safaripark Beekse Bergen normaal €52,-, met korting via de ANWB €39,- | Besparing: €13,-
 • Eten op het park €10,- (had niet gehoeven als we wat meer eten van huis hadden meegenomen)
 • Overnachting; In een hotel €58,- nu via Airbnb €35,- | Besparing: €23,-
 • Diner in het restaurant van onze host €49,75
 • Koffie met gebak €10,- (We hadden gratis koffie in het appartement kunnen drinken)
 • Parkeren in Eindhoven Centrum €6,-
 • Ontbijt €9,50,-
 • Tickets Prehistorisch dorp €19,50
 • Parkeren Prehistorisch dorp €5,- (Zonde, we hadden langs de weg kunnen parkeren)
 • Eten onderweg naar huis €18,-
 • Brandstof €25,- (Lang leve LPG)

Totaal €226,75. Nu we dit zo allemaal bij elkaar optellen schrikken we er best wel van, ondanks dat we her en der wat korting hadden gepakt. Anders waren we €262,75 kwijt geweest. Toch vinden we het veel geld. Misschien waren twee attracties bezoeken (Beekse Bergen en PreHistorisch museum) wel een beetje veel van het goede.

Nu we thuis zijn en ik nog even op internet aan het neuzen ben, zie ik een geweldige pagina bij de ANWB met een overzicht van allemaal uitjes met gratis entree. Ik denk dat we hier volgende keer ook wat uit gaan kiezen. https://www.anwb.nl/landvananwb/zoeken/prijs=Gratis%20Entree

We gaan in ieder geval het volgende uitje ook weer in kaart brengen. Heb je nog tips en adviezen voor kleine uitjes, laat een berichtje achter.. Alvast bedankt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.