Gezinsuitbreiding

Vlak voor de kerst 2019 hebben we gezinsuitbreiding gekregen. We waren eigenlijk al een tijdje op zoek naar een klein hondje, maar waren nog niet de juiste tegen gekomen. Vlak voor de kerst werd ik gebeld door een vriendin dat ze teveel honden heeft en dat ze voor een lieve pup van 6 maanden een goed huisje zoekt. Ze dacht gelijk aan ons, want we hadden het al een keer opgenoemd en dat was ze niet vergeten. Het ging super snel. Datzelfde weekend zat ik nog bij ze om tafel om de pup op te halen. Enorm bedankt voor die ene vriendin ;)

Gezondheid

Naast het feit dat een hondje heel veel vreugde en liefde met zich mee brengt, heeft een hondje in huis ook nog extra voordelen. Onder andere het feit dat een hondje uitgelaten moet worden. Ik sta nu elke dag iets vroeger op om lekker even met de hond te wandelen en ’s avonds als ik thuis kom doen we dat nog eens lekker opnieuw. Naast dat je tijdens het wandelen even je gedachten kan legen beweeg ik nu ook tussen de 45 minuten en een uur per dag meer. Misschien een kleine verandering, maar op de lange termijn en al die kleine stapjes komen we toch weer dichter bij een gezond leven.

Kosten

Natuurlijk komen er ook kosten bij kijken, echter waren dit voornamelijk éénmalige kosten, zoals een bench, mandje, voerbakken, speeltjes, halsband en een riem. Omdat het zo kort dag was hadden we niet echt tijd om te kijken of we iets tweedehands konden kopen, maar we waren alles bij elkaar net geen €120,- kwijt.

Ik moet nog even goed uitrekenen wat voer kost en de jaarlijkse onderhoudsbeurt komt er natuurlijk ook nog bij kijken net als bij onze poes. Maar dat is allemaal tientjes werk.

Verzekeren of niet?

Ik heb nagedacht om hem te verzekeren voor het geval dat, maar als ik de premies bekijk, zet ik liever dat bedrag elke maand opzij voor noodgevallen. Blijft hij al die tijd gezond (laten we daar vanuit gaan) dan steken we dat geld straks weer in ons FO potje en zo niet dan is het al gereserveerd in ieder geval.

Wij zijn in ieder geval enorm blij met onze gezinsuitbreiding. Een goed eind van 2019 en een goed begin van 2020.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.